ЗА НАС

Ние сме бързо развиваща се печатница, специализирана в производството на книги; рекламни материали (каталози, брошури, флаери); опаковки и други, оборудвана с високотехнологични печатни машини, включително и за дигитален печат, както и машини за довършителни процеси и облагородяване на продуктите. По настоящем нашите машини работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а нашият екип повече от 170 специалиста, обработва с усърдие и с внимание към детайла всяка една поръчка. Годишно произвеждаме над 100 милиона копия.

01. НАДЕЖДНОСТ И КАЧЕСТВО

96 % от клиентите ни дават отлична оценка за качеството на изработените от нас продукти, а 92% от клиентите ни заявяват, че биха ни препоръчали.

02. УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА УСПЕШЕН БИЗНЕС

В Алианс Принт основен фокус е устойчивото развитие. Работим съгласно предписанията на ISO 14001:2015 и FSC за опазване на околната среда и подкрепяме служителите си – над 6.3 % от нашите колеги са в неравностойно положение.

03. ЕКИП

В дружеството ни работят над 170 служителя, специализирани в своята дейност, някои, от които с над 30 годишен опит в областта. Търговският ни екип е с тясна специализация в областта на полиграфията. Колегите ни говорят отлично френски, немски и английски език.

04. ВЪНШНИ ПАЗАРИ

Една от основните цели на “Алианс Принт” е развитие на външните пазари. Високото качество на продукцията, кратките срокове за изработка и географското разположение на България позволяват дружеството да бъде конкурентно, като изнася продукция за Англия, Франция, Германия и Италия.

Нашата история

Компанията ни е наследник на Българска Телеграфна Агенция, основана около 70те години на 20ти век, а като частна компания функционира от 2001 г. Вече почти 20 години произвеждаме изделия, отговарящи на най-съвременните изисквания за полиграфически продукт. Гордеем се, че през годините сме изпълнявали проекти на нашите клиенти, различаващи се от стандартните изделия, със специфични формати, тиражи, форми и спецификации.

2019

Творенето на нашата цветна история за Вас продължава! Най-вълнуващото предстои!

2018

Нови инвестиции

2017

Печатар на годината!

2001 – 2016

15 години Алианс Принт

Ръст на приходите 6700% и ръст на служителите 1000%

2014

нова биндер линия Wohlenberg Vento

Пуска в експлоатация линия за автоматично безшевно скрепване WOHLENBERG VENTO – машината е единствена по рода си в България

2013

Увеличава трикратно приходите от поръчки, произведени за износ, спрямо предходната година

2011

закупува производствена база на печатница „Дружба“ АД и се премества в нея

2010

инвестира в нова осемцветна машина Комори – най-модерната до този момент печатна машина в България

2007

купува първата в София осемцветна машина с обръщач – Хайделберг

2006

разширява значително производствените и офис помещения в нова локация

2004

въвежда хибридната печатна технология в България, с което се слага началото на поредица от инвестиции и иновации във фирмата

2001

печатницата е основана в София като наследява дългогодишния опит и традиции на полиграфическата база на Българска телеграфна агенция